Beneficiile turmericului

 

Proprietati terapeutice si nutrienti: Turmericul este format din sute de molecule cu o variata actiune terapeutica. Sunt cel putin 20 de molecule de antibiotic, 14 care previn cancerul, 12 anti inflamatoare si cel putin 10 antioxidante. O cercetare prezinta 326 actiuni terapeutice ale turmericului. Ingredientul activ prinicipal se gaseste in pondere de 2-5% si se numeste “cucurmin”.

 

Beneficii pentru piele: Turmericului protejeaza pielea mentinand sanatatea acesteia. Studiile de laborator arata ca turmericul protejeaza la nivel molecular prin actiunea antioxidanta, anticancerigena, antimutagenica, stimuleaza procesul natural de detoxifiere si regenerare. Este folosit in medicina ayurvedica veche de 5000 de ani si ca si efecte promite reducerea rosetii, a petelor de pe ten si a ridurilor. Asiaticii folosesc turmericul in ritualul Lulur pentru a pregati mireasa pentru nunta. Este prescris si in tratamente pentru: eczeme, acnee si boli inflamatorii ale pielii.

 

Reteta pentru acasa

Amesteca pudra de turmeric cu iaurtul care ii potenteaza beneficiile si uleiuri naturale. Aplica pe tot corpul si lasa-l sa actioneze minim 30 de minute. Cum turmericul pateaza este bine sa ramai in cada. Culoarea intra in piele si este necesara spalarea de 2-3 ori pentru a o indeparta.
Senzatia va fi de piele curata si luminoasa!

 

Produs Raftul cu miresme pe baza de turmericMasca Lulur

 

Pudra de turmeric

4f45c3b456c88cccff12e6e023e3c7b9

 

Am folosit turmericul in masca Lulur. In combinatie cu uleiul de santal aduce pe fata lumina datorita proprietatilor detoxifiante, reduce ridurile. Link catre  Masca Lulur ce poate fi aplicata si pe tot corpul.

Lulur, masca de fata

 

Iaurtul potenteaza beneficiile turmericului.

lulur

 

In India este folosit in ritualuri fiind dat ca si ofranda zeilor.

8c34fd633c334e4f543fcbc7001fcef6

 

3 Comments
 • Monica
  December 27, 2014

  Am citit undeva despre aplicarea turmericului impreuna cu cateva picaturi de lamaie pe zonele pigmentate. Ce parere ai? Cum pot indeparta mai usor coloratia specifica turmericului?

  • Georgiana Radu
   January 5, 2015

   Buna Monica, turmeric-ul are acest beneficiu de a inlatura petele pigmentare. Lamaia se poate aplica pe fata dar nu foarte des. Coloratia din pacate nu poate fi indepartata decat prin spalare. Pentru spalare poti folosi produse naturale fiindca sunt mai blande cu tenul. Pentru indepartarea petelor pigmentare avem si o crema iluminatoare: http://tinyurl.com/qjsqa4l. :)

 • Ora Exacta
  June 2, 2015

  Imi ocupam si eu timpul si am dat peste acest articol al vostru asa ca
  am spus ca trebuie sa va felicit pentru ceea ce opinia dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *