Povestea Raftul cu miresme

By Monday, July 28, 2014 0 No tags Permalink 0

Sri Lanka un taram al padurilor tropicale luxuriante si al oamenilor carora li se citeste bunatatea pe fata. In orice parte ai arunca privirea verdele este predominant. Desi din perspectiva europeana, saracia materiala ar fi prima observatie, sufletul vede frumusetea locului si a oamenilor.

 

Am vizitat Sigiriya o stanca pe care Kasyapa, fiul ilegitim al imparatului, si-a construit locuinta pentru sezonul ploios. Povestea este palpitanta, a avut 500 de neveste de diferite nationalitati ale caror siluete sunt desenate pe peretii stancilor si si-a contruit un ingenios sistem de canalizare prin care apa urca sus pe stanca, o parte a ramas si astazi ca dovada. Pentru ajunge in varf am urcat 1200 de trepte. Acolo am vazut  panorama superba si piscinele regale. Aceasta priveliste inseamna Sri Lanka. Puteti citi mai multe despre Sigiriya – http://seelanka.net/sigiriya/

 

DSC_4667

 

Am mai vizitat: fabrica de ceai negru, templul dintelui lui Buddha (Temple of the Tooth) unde am asistat la o ceremonie, Dambulla Cave Temple, rezervatia de elefanti Pinnawala, orasul Kandy, capitala Colombo (cea mai putin interesanta).

 

Vizita care mi-a schimbat viata a fost cea facuta in Spice Garden. Am intrat intr-o padure tropicala in care fiecare planta sau arbore era semnalizat. Ghimbirul, vanilia, santalul, arborele de cauciuc, arborele de cacao, scortisoara ne-au fost aratate si explicate de doctorul ayurvedic din prisma beneficiilor. Apoi ne-a fost facuta o demostratie cu cateva uleiuri recomandate pentru eliberarea stresului si ne-au fost prezentate cateva tehnici de masaj. Eram foarte atenta si luam notite ca un elev silitor. :)
Cel mai mult m-a incantat uleiul de santal caruia i-am ramas fidela pana in prezent. Am vazut arborele, uleiul si beneficiile si a fost dragoste la prima vedere. :) Obtinut prin presarea lemnului de santal promitea rezultate uluitoare precum regenerare, reducerea ridurilor, stimularea circulatiei la nivelul pielii.

 

Am cumparat din farmacia ayurvedica ulei de santal, ulei de masaj, praf de albit dintii, ulei de ghimbir. Ajunsa acasa am inceput sa folosesc uleiurile cumparate si am fost uimita de rezultate. Nu mai intalnisem asa ceva pana atunci! Cum eram deja orientata catre un stil de viata sanatos am vrut sa creez creme cu aport ridicat de uleiuri care sa aduca pe ten rezultatele pe care le cunoscusem. Asa s-a nascut Raftul cu miresme. Prietenilor le mai spun ca s-a deschis cerul, a cazut o raza care mi-a spus: “Acesta este calea!” :)

 

Spice GardenDSC_3999 DSC_4001 DSC_4010 DSC_4012 DSC_4019 DSC_4020 DSC_4025 DSC_4029 DSC_4040 DSC_4042 cooy

 

Fabrica de ceai

DSC_4047

 

Temple of the Tooth

DSC_4289

Dambulla Cave Temple

DSC_4540

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *