Secretul tineretii persoanelor de culoare

Se anunta a fi cel mai interesant articol de pe blog! Acesta promite pastrarea tineretii asa cum o vedem la persoanele de culoare: fara riduri, piele hidratata si sanatoasa. Chiar in timp ce scriu articolul ma duc sa imi fac o exfoliere cu Exfoliant fin ….. revin …… !

 

Cu tenul exfoliat vi-l prezint pe Muniati Murove, 31 de ani din Africa. Cum avem aceleasi interese legate de sanatate subiectul s-a oprit la uleiuri si creme. Mi-a povestit cum mama lor ii dadea dupa fiecare baie din cap pana in picioare cu ulei si il exfolia zilnic de foarte mic de cand are prima amintire legata de baie. Cum clima din Africa este uscata, arida acest ritual are ca si scop pastrarea sanatatii pielii. Acest obicei si l-a pastrat ca si adult. Dusul, exfolierea si aplicarea uleiului ii ia cam 30 de minute. Un alt stil fata de cel european sau romanesc unde dusul este incadrat la 5 minute. :)

 

I-am spus ca ma dadeam si eu intr-o perioada cu ulei sau crema din cap pana in picioare dar imi ramanea exces pe piele. Mi-a raspuns si citez: “Inseamna ca te dai cu prea mult!” :))) Se pare ca a avut dreptate, m-am dat cu o cantitate corecta si a intrat in piele. Am realizat ca atunci cand vii dintr-o tara cu putine resurse din anumite puncte de vedere pretuiesti si dozezi altfel lucrurile.

 

Aplicarea zilnica a uleiului le mentine pielea radianta iar pentru fata folosesc creme de consistenta celor gasite pe Raftul cu miresme. A fost incantat de cremele iluminatoare si regeneranta pe care le-a folosit atat in Thailanda cat si in Africa.

 

Intorcandu-ne la exfolierea zilnica despre care am vorbit la inceput, acesta are rolul de a indeparta celulele moarte si de a stimula regenerarea celulara. As opta totusi pentru exfolierea saptamanala fiindca pielea noastra nu este obisnuita din copilarie cu cea zilnica si ar percepe-o ca pe o agresiune.

 

Revenind la cuvintele lui Muniati despre creme spunea ca barbatii in general nu folosesc creme sau daca folosesc se plang ca au o senzatie ciudata pe fata sau ca sunt uleioase cand le aplica si acum il citez: “That’s why white men make wrinkles!” :)))

 

In speranta ca urmam sfaturile si ne vom mentine tinere am inserat si cateva poze aspirationale. :) :) :)

 

Muniati Murove, 31 ani01 Muniati

 Pharell Williams, 41 ani

86th Annual Academy Awards - Arrivals

Alicia Keys, 33 ani

d09914ca53d7c328_187424508.jpg.xxxlarge_2x

Annette Larkins, 72 ani

big-o-americanca-de-70-de-ani-a-uimit-intreaga-lume-cu-infatisarea-sa

Denzel Washington, 60 ani"2 Guns" New York Premiere

Morgan Freeman, 77 ani

ca. 2001 --- Morgan Freeman --- Image by © Patrick Swirc/CORBIS OUTLINE

Lupita Nyong’o, 31 ani

vrDSTIB

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *