Exfolierea pentru o piele radianta si luminoasa

In Europa cultul frumusetii este centrat pe ingrijirea fetei. Acest lucru se observa la persoanele in varsta cu ten impecabil intretinut si pielea corpului vizibil deteriorata.

 

Cum pielea este cel mai mare organ pe care il avem si fata reprezinta o particica mica mi-am schimbat conceptia si am inceput sa acord atentie intregului corp. Picioarele merg toata ziua, mainile muncesc, corpul ma sustine si de aceea merita multumire si ingrijire. :)

 

In ayurveda atentia acordata corpului se face in urmatorii pasi: curatare, hranire si hidratare din cap pana in picioare. Exfolierea face parte din curatare si este o parte importanta din aceasta rutina fiindca stimuleaza pielea, imbunateste circulatia, inlatura celulele moarte si ajuta la eliminarea toxinelor. Datorita ciclului natural al pielii celulele mor si unele noi apar. Aceste celule moarte acopera pielea si de aceea arata tern. Este vital sa ne exfoliem astfel incat sa redam pielii aspectul radiant.

 

Exfoliantul fin este un produs ayurvedic complet fiindca curata, hraneste si hidrateaza. Curatarea se face cu ajutorul fainei de orez si mierii. Faina de orez exfoliaza bland celulele moarte in timp ce mierea detoxifiaza puternic fiind un antimicrobian natural. Hranirea si hidratarea o fac uleiurile regenerante de Rosa Mosqueta, canepa, migdale dulci. Il aplic prin exfoliere si il las pe corp timp de 30 de minute. Lasa pielea catifelata si radianta iar senzatia pe care o simt dupa acest ritual SPA este de piele curata care respira! :) Dupa folosirea Exfoliantului fin nu este nevoie sa se aplice ulei sau creme fiindca pielea ramane hidratata.

 

PENTRU FATA

Exfoliantul fin se poate folosi zilnic timp de 1 luna fiindca particula de faina de orez este mica. Se omogenizeaza continutul, se ia o cantitate cat o nuca si se trece de 3-4 ori pe toata fata cu presiune medie. Ritualul se face seara fiindca in timpul somnului pielea intra in proces de regenerare. Procedeul este similar cu micro dermabraziunea din cosmetica unde se rascheteaza practic un strat de piele si este destul de invaziva din punctul meu (natural) de vedere. Prin acest tip de exfoliere, pielea primeste cu blandete mesajul regenerarii. Dupa o saptamana se vor observa rezultatele pielea aratand luminoasa. :) Dupa o luna tenul arata intinerit! :)


 

Exfolierea este un bun remediu pentru persoanele ce au pielea uscata pe picioare sau pe restul corpului fiindca inlatura celulele moarte si permite cremei sa intra in piele restabilind astfel nivelul de hidratare.

 

Cu acestea fiind spuse va urez exfoliere fericita! :)

 

Georgiana Radu,

cosmetian ayurvedic

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *