Cum sa obtinem un bronz radiant si sanatos!

By Monday, July 11, 2016 0 No tags Permalink 0

Cum relatia mea cu soarele este una echilibrata si anume ma intalnesc cu el dupa ora 18.00 am vrut initial sa scriu un articol despre cum sa obtii un bronz radiant si o piele hidratata. Pe masura ce ma adanceam in subiect a aparut o temere. Vorbind de bronz poate incurajez pe cineva sa stea in exces la soare. :) Cu constiinta indoita de rezultatul articolului, m-am hotarat sa il modific si anume sa vorbesc despre ambele baricade: expunerea echilibrata si expunerea in exces cu efectele ei. :)

 

Ca si opinie personala, nu ca v-ar interesa in mod deosebit, imi place pielea alba. :))) Am avut o perioada cand ma feream de soare cu orice pret, sa ii zicem perioada Alba ca Zapada. Il consideram inamicul nr 1 al vacantei, apoi am trecut la sentimente mai bune si am inceput sa mai stau la plaja in orele potrivite. Pentru mine ora potrivita este dupa 18.00 cand pur si simplu inot si ma relaxez.

 

In perioada Alba ca zapada am inteles ca soarele este principalul factor de imbatranire al pielii. Prin expunerea la razele UVB celulele se modifica la nivel structural si se deterioreaza. In orele de varf, pielea se deshidrateaza si fibrele de elastina se rup si astfel pielea pierde din elasticitate si creeaza riduri. Este bine de stiut ca factorul de protectie intarzie bronzarea pielii. Bronzul pe care l-ai obtine in 30 de minute de expunere la soare il obtii dupa 30 minute x factorul de protectie ales. Ex: 30 minute x SPF 30 = 900 minute. In cazul in care nu ati inteles o sa fac un desen cu segmente. :) Matematica nu este punctul meu forte. :)))

 

Expunerea in mod repetat sau in orele de varf practic deterioreaza la nivel structural celulele si le imbatraneste. Cum pana si aerul are efect oxidativ asupra trupului, adica il imbatraneste in mod natural, ar fi pacat sa optam de buna voie pentru o oxidare fortata. :))

 

Bronzul mai sanatos dat de razele UVA
In cazul in care totusi iubesti soarele am o veste foarte buna. Bronzul se prinde si la umbra si este mult mai sanatos. Razele UVA ce trec si prin geam (razele UVB nu trec) au capacitatea de a patrunde in piele chiar si cand suntem adapostite sub umbrela. Acest bronz afecteaza mult mai putin pielea si este mai sanatos.

 

Si acum sa vorbim despre bronzul radiant si de durata obtinut in orele permise ce se obtine in doi pasi.

 
Pasul 1 – Exfolierea
Paradoxal exfolierea pielii merge mana in mana cu bronzul frumos si durabil. Inainte de a pleca in vacanta exfoliaza zilnic timp de 7 zile tot trupul cu Exfoliantul fin in varianta XXL sau cu cafea. Astfel celulele moarte se elimina de pe corp lasand loc celor sanatoase. Se stimuleaza astfel procesul de regenerarea la pielii si pregateste terenul pentru fixarea bronzului pe celule “tinere”. Eu aleg Exfoliantul fin fiindca este un produs ayurvedic complet ce curata celulele moarte, hidrateaza si hraneste pielea.

 

02. Hidratarea
Dupa expunerea la soare pielea ramana deshidrata si eestabilirea echilibrului este esentiala. Aplica ulei de cocos, aloe vera sau centella asiatica. Uleiurile care racoresc sunt benefice fiindca soarele stimuleaza focul (Pitta dosha) iar uleiurile vin sa stinga acest foc.

 

Pitta Dosha
In ayurveda sunt 3 constitutii de persoane: Pitta, Vata si Kapha.
Persoanele ce au exces de Pitta au pielea bine vascularizata, sensibila, fac de iritatii des si au o mare sensibilitate la caldura. Pitta functioneaza pe principiul focului si atunci cand stau la soare focul din interior se mareste si pot aparea iritatii pe piele sau stare generala de nervozitate. Excesul de Pitta se instaleaza atunci cand corpul este supus unui stres zilnic mare sau in perioadele in care se intampla multe schimbari in viata sau din cauza mecanismelor de gandire orientate spre rememorarea constata a amintirilor neplacute din trecut. Pitta Dosha se echilibreaza prin masaje cu uleiuri racoritoare ca de exemplu nuca de cocos, consumarea de fructe si legume crude si prin practicarea meditatiei si yoga. Subiectul este destul de stufos si necesita un articol separat. :)

 

Cu acestea fiind spuse ma duc sa fac o exfoliere inmiresmata pe tot corpul! :)

 

Georgiana Radu
cosmetician ayuvedic

 

GOA_portrait9 tumblr_ns4ei78M2X1rzs2lno1_500 e6223c79ff878a410ed64755cfcaf0fd GOA_portrait6

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *