Spirit de echipa, colegialitate, bonding, sub aceasta emblema am mers in fiecare zi la masa cu colegii intr-un loc in care mancarea era gatita cam foarte traditional romanesc. Zi de zi s-au scurs ore de stat la masa, discutii, rasete, glume. Cam dupa 1 luna m-am uitat in oglinda. Nu ca nu m-as fi uitat zilnic :))) … dar intr-o zi am observat cum tenul meu este mai putin luminos. :))) Cum? De unde? De ce? Mi-am pus intrebarea ce s-a schimbat in rutina zilnica, mai ales ca stiam ca tenul imi este hidratat si nutritia la nivelul tenului este excelenta. Mi-am dat seama ca mancatul la masa de pranz cu colegii era cauza. Cum sunt o persoana de actiune, am luat masuri imediat. M-am dus in Billa si am cumparat o caserola (de care sunt tare mandra). Mai jos puteti vede o poza cu Lamborghini-ul caserolelor. :)))
Cu acestea fiind spuse m-am apucat de gatit zilnic. Cum imi place foarte mult sa combin ingrediente si condimente am inceput o noua calatorie a gusturilor.
Din cand in cand o sa postez retete cu pozele aferente. Posibil foarte des.
Ingrediente si locul de unde le-am luat:
Mazare origine Kenya (faimosul Mega Image) – jumatate de caserola
Mustar – Food Fairy - 3 linguri. Ca si completare pentru acest specific produs. Mustar = LOVE
Oua ecologice – 4
Paste integrale din linte rosie sau naut, naut-ul este mai gustos – Eco Bio Organics - 150 grame
Ulei de cocos de la Steaua Divina – 1 lingura
Tofu cu chimen Inedit – jumatate de caserola
Sos de Tamarind – 3 linguri
Sare, chilli, piper – dupa gust
Usturoi – dupa gust
Germeni de lucerna pe post de salata langa – de la Billa
Cantitatile sunt pentru 2 portii.
Timpul de preparare este de maxim 20 de minute si mancarea are tente asiatice.
Pasi preparare
Mazarea fiind mai tare decat cea autohtona am lasat-o in tigaie in ulei de cocos cam 5 minute pana cand s-a “inmuiat” putin.
Am taiat tofu cubulete si l-am pus in tigaia incalzita timp de 1 minut in sos de Tamarind, ulei de cocos si chilli atat cat sa isi intretaie aromele.
Pastele se fierb timp de 8 minute.
Am fiert oualele in cel mai clasic mod posibil si la final am amestecat ingredientele.
Nutritia din creme este importanta precum si cea din alimentele pe care la mancam. Eu am ales sa mananc sanatos si sa am tenul si mai luminos.
Imi place mancarea gustoasa si condimentata si cred ca seamana cu modul in care ne traim viata. Condimentul este un ingredient esential pentru ambele.
Leave a Reply