Nutritie in alimentatie, nutritie in creme

By Wednesday, November 30, 2016 0 No tags Permalink 0

Spirit de echipa, colegialitate, bonding, sub aceasta emblema am mers in fiecare zi la masa cu colegii intr-un loc in care mancarea era gatita cam foarte traditional romanesc. :) Zi de zi s-au scurs ore de stat la masa, discutii, rasete, glume. Cam dupa 1 luna m-am uitat in oglinda. Nu ca nu m-as fi uitat zilnic :))) … dar intr-o zi am observat cum tenul meu este mai putin luminos. :))) Cum? De unde? De ce? Mi-am pus intrebarea ce s-a schimbat in rutina zilnica, mai ales ca stiam ca tenul imi este hidratat si nutritia la nivelul tenului este excelenta. :) Mi-am dat seama ca mancatul la masa de pranz cu colegii era cauza. Cum sunt o persoana de actiune, am luat masuri imediat. M-am dus in Billa si am cumparat o caserola (de care sunt tare mandra). Mai jos puteti vede o poza cu Lamborghini-ul caserolelor. :)))

 

Cu acestea fiind spuse m-am apucat de gatit zilnic.  Cum imi place foarte mult sa combin ingrediente si condimente am inceput o noua calatorie a gusturilor. :)
Din cand in cand o sa postez retete cu pozele aferente. Posibil foarte des. :)

Ingrediente si locul de unde le-am luat:

Mazare origine Kenya (faimosul Mega Image) – jumatate de caserola
Mustar – Food Fairy - 3 linguri. Ca si completare pentru acest specific produs. Mustar = LOVE
Oua ecologice – 4
Paste integrale din linte rosie sau naut, naut-ul este mai gustos – Eco Bio Organics - 150 grame
Ulei de cocos de la Steaua Divina – 1 lingura
Tofu cu chimen Inedit – jumatate de caserola
Sos de Tamarind – 3 linguri
Sare, chilli, piper – dupa gust
Usturoi – dupa gust
Germeni de lucerna pe post de salata langa – de la Billa

Cantitatile sunt pentru 2 portii.

Timpul de preparare este de maxim 20 de minute si mancarea are tente asiatice.

Pasi preparare

Mazarea fiind mai tare decat cea autohtona am lasat-o in tigaie in ulei de cocos cam 5 minute pana cand s-a “inmuiat” putin.
Am taiat tofu cubulete si l-am pus in tigaia incalzita timp de 1 minut in sos de Tamarind, ulei de cocos si chilli atat cat sa isi intretaie aromele.
Pastele se fierb timp de 8 minute.
Am fiert oualele in cel mai clasic mod posibil si la final am amestecat ingredientele. :)

 

Nutritia din creme este importanta precum si cea din alimentele pe care la mancam. Eu am ales sa mananc sanatos si sa am tenul si mai luminos. :)

Imi place mancarea gustoasa si condimentata si cred ca seamana cu modul in care ne traim viata. Condimentul este un ingredient esential pentru ambele. :)

img_0922 img_0921 img_3695 img_0888

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *