Un imparat decise sa plece in calatorie

By Saturday, December 3, 2016 0 No tags Permalink 0

Pe vremuri indepartate un imparat decise se plece in calatorie, in vacanta de vara cum am zice noi. :) In acele vremuri se putea calatori doar cu escorta armata fiindca zonele erau practic necunoscute. Cand s-a intors, lumea curioasa s-a adunat in jurul lui si l-au intrebat ce l-a impresionat cel mai mult. Imparatul spuse ca a fost impresionat ca toti oamenii pe care i-a intalnit se comportau de parca ar fi nemuritori.

 

Cati oameni se gandesc constient ca intr-o zi nu o sa mai fie pe pamant. Si intrebarea cruciala, daca s-ar gandi ce s-ar schimba in rutina lor zilnica. Sincer nu stiu, dar stiu ce s-a schimbat in atitudinea mea. :)

 

In primul rand sunt constienta de corpul meu. Asa cum o masina se duce la spalat, la revizie asa si corpul are nevoie de intretinere. Sportul, masajul saptamanal, exfolierea din cap pana in picioare cat si odihna sunt elemente esentiale in mentinerea acestuia. Si nu, nu ma dau cu Crema iluminatoare regeneranta pe tot corpul ….. ba daaa. :)))

 

De curand eram la masaj si pe patul de langa era un baietel de 9 ani. Spunea ca invatatoarea i-a spus ca este cateodata destept si cateodata prost. Ma uitam la el. Punea multe intrebari si absorbea raspunsurile ca un burete ca fiind adevarate. Am constientizat cat de multe “adevaruri” am preluat din jurul meu de la profesori, parinti, prieteni de familie etc. Cum gandirea si cunostiintele preluate ne formeaza realitatea de astazi. :) A fi versus a te identifica cu un pachet de cunostiinte asimilate. Iata o povestioara frumos impartasita pe aceasta tema - https://www.youtube.com/watch?v=HvoxMbFhEtY

 

Meditatia, yoga si orice practica spirituala ajuta la linistirea mintii de tot ce am acumulat si ne ancoreaza in momentul prezent. Preferata mea in ultimul timp este “walking meditation”. Atunci cand ma plimb, conduc sau sunt la sala pe inspiratie imi spun “Sunt acasa!” pe expiratie “Ma intorc acasa!”. Ma intorc in corpul meu in momentul aici si acum! :)

 

Georgiana Radu
cosmetician ayurvedic

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *