Ten hidratat ca in Bali

By Friday, February 3, 2017 0 No tags Permalink 0

Si iata ca am poposit pentru prima data in Asia pe taram balinez. :) Mi-a atras atentia tenul uniform al femeilor, perfect hidratat. Mi-am zis ca arata asa datorita umezelii mare din aer si a vremii calduroase. Vacanta a continuat cu Malaiezia, Singapore, Thailanda si Sri Lanka. Cand am aterizat in Malaezia am observat la majoritatea femeilor tenul acneic si vizibil neuniform, defect profesional ce pot spune. Nu, nu ma uit la tenul oamenilor cand ii intalnesc … ba daaaa. :))))

 

Teoria precum Asia este taramul tenului ideal a picat si iata-ma cu o dilema care si-a gasit raspunsul la sfarsitul calatoriei. Pe langa aspectul estetic al fiecarei tari bineinteles ca s-a impregnat si aspectul spiritual prin modul in care am interactionat cu oamenii. Am ajuns la concluzia ca religia bunatatii pe care o urmeaza balinezii este cea care le face tenul uniform.
Majoritatea balinezilor sunt budisti si ghideaza dupa faptul ca daca faci bine primesti bine. Viceversa este si ea valabila. Recunostiinta face parte din viata de zi cu zi. Aceast fapt l-am intalnit si in Thailanda. Asa cum ne ducem noi la biserica sa ne rugam sa ni se intample anumite lucruri ei se duc la templu pentru a multumi pentru ce au primit deja. Iarasi la templu vin foarte multi tineri. Cand nu este sarbatoare intra in templu aduc recunostiinta si pleaca. :)

 

Climatul cu umiditatea mare ajuta tenul dar caldura mare poate provoca un exces de Pitta (foc) in organism si in cazul in care persoana nu este echilibrata in interior apar eruptii pe piele: cosuri sau acnee asa cum am vazut in alte tari asiatice. Zic sa ne concentram pe aspectul pozitiv si anume pe umezeala mare din aer si sa o obtinem si in Romania printr-un ritual cosmetic. :)

 

Pentru a avea un ten tanar 2 lucruri sunt esentiale HIDRATAREA si EMOLIEREA.

 

HIDRATAREA
70% din celulele noastre sunt compuse din apa. Hidratarea pielii inseamna cresterea cantitatii de apa din celulele pielii care dau acesteia un aspect natural si uniform. O piele hidratata in mod constant isi mentine aspectul tanar si ridurile apar tarziu. In Bali aceasta hidratare se intampla in mod natural datorita cantitatii mari de apa din aer. In climatul nostru hidratarea se poate obtine din interior (apa bauta zilnic) si din exterior (din produsele ce le punem pe ten). Peste 70% din produsele pe care le aplicam sunt absorbite si este ideal ca acestea sa contina si apa. 

 

EMOLIEREA
Glandele sebacee produc sebumul ce are rolul de a hrani pielea si a proteja de uscarea si imbatranirea prematura. Persoanele cu piele uscata produc prea putin sebum si au nevoie de o suplinire a acestuia prin creme nutritive si bogate in uleiuri. Persoanele cu piele grasa produc prea mult si au nevoie de produse de ingrijire mai usoare.

 

Pielii deshidratate ii lipseste apa. Aceasta are nevoie de produse hidratante sau de exfoliere in cazul in care are exces de celule moarte pe ten si orice se pune nu prea intra (deshidratare in profunzime). Iata un articol in care am povestit despre exfoliere – Cele 4 nevoi de baza ale tenului.

 

Pielii uscate ii lipseste uleiul. Echlibrarea tenului uscat se face prin folosirea unor creme nutritive, bogate in uleiuri.

 

HIDRATARE IN STIL BALINEZ
Cremele pe care le folosesc sunt create deja pe principiile descrise mai sus si anume contin apa pentru hidratare, uleiuri pentru emoliere si ceara pentru a fixa hidratarea in pori. Inainte de a aplica crema pulverizez pe ten apa florala pentru un boost de apa in ten care apoi combinata cu crema aduce pe ten hidratarea din Bali. :)

 

 

Georgiana Radu

cosmetician ayurvedic

www.raftulcumiresme.ro

 

 

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *