Yoga, meditasi, relax

By Monday, May 15, 2017 0 No tags Permalink 0

Bali-ul o destinatie in are oamenii pun pe primul loc spiritualitatea asa cum vom asterne in aceasta povestire. :)

 

Fiecare gospodarie are propriul templu in care au loc ceremonii sau in care se aduce ofranda zilnica. Templul sta asezat in locul cel mai de sus al curtii pentru a fi cat mai aproape de divinitate. Intr-o gospodarie stau de obicei mai multe familii inrudite. In locul cel mai de jos stau cei mai tineri si pe masura ce inainteaza in varsta se muta in casa cea mai apropiata de templu, mai aproape de divinitate. In pozele de mai jos puteti vedea cum arata casa traditionala in Bali. :)

 

IMG_2960

DSC08556 DSC08536

DSC08722

Intram acum in templul balinez in zi de sarbatoare. Ceremonia cheama spiritele ocrotitoare si le curata pe cel mai putin benefice.

 

IMG_4284

DSC09450

IMG_4614

Preotul imbracat in alb suna in continuu din clopotel in timp ce stateam de vorba cu Eka.  Vad ca are parul negru. Cum acolo se poarta vopsitul la barbati o intreb, daca parul este natural. Scriu conversatia sub forma de dialog. :)

 

IMG_4238

Georgiana: Preotul are parul natural  sau e vopsit?
Eka: Stai ca il intreb.
Eka: Vorbit in balineza cu preotul ….. Da, este natural.
Georgiana: Cati ani are?
Eka: 61 ani
Georgiana: Si daca tot il are negru cum a reusit?
Preotul: yoga, meditasi, relax

Aici nu a mai fost nevoie de traducere. :)))

Din gura preotului aceste cuvinte erau STARE. Stare fiindca el traia acest lucru si transmitea prin prezenta sa calma si blanda ceea ce spunea.

 

Cum yoga si meditatie fac, cu accent mai mult pe meditatie am inceput sa traiesc si partea de relaxare in timpul zilei. Cand ma simt incordata imi aduc aminte de fata preotului si de cuvintele sale si chiar reusesc sa ma relaxez constient. Imi schimb perspectiva asupra obiectului gandirii, ma conectez la respiratie si intru in stare de relaxare.

 

Yoga, meditasi, relax :)

 

Georgiana Radu

cosmetician ayurvedic pentru trup, minte si spirit

www.raftulcumiresme.ro

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *